Kaş ve Kirpik Dolgusu

Kaş Dolgusu Nedir?

Kaş çevresi ve orta kısmında gerçekleştirilen estetik düzenlemeler kaş dolgusu olarak adlandırılmaktadır. Kaş dolgusu uygulaması ile kaşın kalkık formunun geri kazanılması sağlanmaktadır. Üstelik yıllar içerisinde oluşan ve yorgun görünmenize neden olan ince çizgi problemleri de kaş dolgusu uygulaması ile düzeltilmektedir.

Kaşlarınızın uç kısımlarında görülen düşük görünümün kaldırılmasında etkili olan kaş dolgusu uygulaması bakışlardaki bitkinlik ifadesinin silinmesine de yardımcı olmaktadır.

 

Kaş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Kaş dolgusu uygulamaları genellikle kaş konturu uygulamaları ile karıştırılmaktadır. Ancak kaş dolgusu uygulamasında herhangi bir çizgi uygulaması söz konusu değildir. Özellikle düşük kaş probleminin giderilmesi için uygulanan bir teknik olarak kaş dolgusu tekniği kullanılmaktadır. Kaşın doğal yapısı ve görünümü kaş dolgusu uygulamasında korunurken aynı zamanda daha dinç ve kalkık bir görünüm kazanması desteklenmektedir.

Kaş ve göz çevresinde görülen ince çizgi, kırışıklık problemleri kaş dolgusu uygulamaları ile giderilmektedir. Kaş dolgusu yapılırken enjeksiyon yöntemi kullanılmaktadır. Çok kısa sürede uygulanan kaş dolgusu işlemi tek kaş için genellikle 5 dakika içerisinde gerçekleşmektedir. Kaşların kalkık bir görünüme sahip olması için uygulanan kaş dolgusu işlemi, kişinin talep etmesi doğrultusunda kavisli bir görünüm kazanması için de uygulanabilmektedir.

 

Kaş Dolgusu Riskleri Nelerdir?

Kaş ve göz çevresi, insan vücudunun en hassas bölgelerinin başında gelmektedir. Kaş dolgusu işlemi sonrasında kaşın kalkık ve kavisli bir görünüm kazanması sağlanmaktadır. Ancak bu işlemin hassas bir bölgede uygulanmasından dolayı oldukça dikkatli bir uygulama yapılması önemlidir. Supraorbital kas grubu denilen kas grubunun bu bölgede yer almasından dolayı titiz bir çalışma ile bir sağlık merkezi, profesyonel estetik merkezlerinde eğitimli uzman kişiler tarafında yaptırılması tercih edilmelidir.

Kaş dolgusu işleminde en büyük dezavantaj olarak tüm dolgu işlemlerinde olduğu gibi kalıcı olmaması görülür. Kaş dolgusu uygulanan malzemenin kalitesine bağlı olarak 6 – 12 ay içerisinde vücutta erir. Bu eriyerek vücutta kaybolma kişiler için endişe verici olabilir. Ancak kimyasal, sentetik malzemelerden tamamen uzak, vücudun kendi bileşenleri içerisinde yer alan bileşenlerin kullanımı ile gerçekleştirilen kaş dolgusu işleminin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur.

Kaş dolgusu işlemi bir botoks uygulaması olarak kabul edilir. Bu nedenle dolgu miktarının iyi ayarlanması önemlidir. Çünkü dolgu malzemesi kaş bölgesine fazla enjekte edildiğinde ifadesiz bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlar ciddi sıkıntı yaşatacağı için bir profesyonel uzman tarafından gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi çok önemlidir.

 

Kaş Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaş dolgusu uygulamasının en iyi sonucu vermesini istiyorsanız uygulama sonrasında sizlerde dikkat etmeniz gereken konulara hassasiyet göstermelisiniz. Şişlik ve ödem oluşumunun engellenmesi için soğuk uygulaması etkilidir. Genel olarak şişlik ve ödem şikayetleri bir hafta içerisinde iyileşme gösterir. Ödem ve şişliklerin gitmesi kişinin vücut yapısına bağlı olarak çeşitli sürelerde gerçekleşebilir. Herhangi bir acı veya ağrı uygulama esnasında, sonrasında oluşmaz. Hassas olan kişiler için acı ihtimali göz önüne alınarak kaş dolgusu öncesinde lokal anestezi kremi uygulanmaktadır.

Kaş dolgusu sonrasında bir süre kaşa masaj yapma, ovalama işlemlerinden kaçınmak gerekir. Aynı zamanda kaş alma işlemlerine de en az 6 – 7 günlük bir ara verilmesi tavsiye edilmektedir.